Dit is Berlijn

Openbaar Vervoer Tickets en Prijzen

Openbaar Vervoer Berlijn Tickets en Prijzen

Het Openbaar Vervoer in Berlijn is erg toegankelijk en goed geregeld. Het is niet duur, en vooral erg voordelig als je een meerdaagse kaart aanschaft. Ook is met de verschillende bussen, trams en U-Bahn en S-Bahn trajecten ieder punt in de stad goed te bereiken. Je hebt ook vaak grotere stations waar de U-Bahn en S-Bahn op elkaar aansluiten en waar je kunt overstappen, soms is dat echter wel een stuk lopen. 
(Wil je een Berlin Pass aanschaffen, waarmee je 2 of 3 dagen gratis met het openbaar vervoer kunt reizen én toegang tot meer dan 50 attracties? Kijk dan hier). 

Zones

Het openbaar vervoer in Berlijn is opgedeeld in 3 zones: A, B en C. 
Zone A: Centrum
Zone B: Buitenwijken
Zone C: Omliggende dorpen/steden

Op de Metro (U-Bahn en S-Bahn) kaart die onderaan deze pagina te downloaden is zijn de zones weergegeven. De binnenste zone is A, de buitenste C.

Tickets (Kaartjes) Openbaar Vervoer

Berlijn City Tour Card en Welcome Card
Enkeltje
Dagkaart
Weekkaart
Groepskaart

Berlijn City Tour Card en Welcome Card

Met de Berlin CityTourCard of WelcomeCard kun je onbeperkt reizen voor 48 uur, 72 uur of zelfs vijf dagen met al het openbaar vervoer in het gehele centrum van Berlijn (tariefzone AB) of in Berlijn en de omgeving (tariefzone ABC) en je krijgt op zijn minst 15% korting op diverse toeristische highligts. De kortingen zijn terug te vinden in de CityTourCard Flyer en WelcomeCard flyer, deze zijn te downloaden onderaan de pagina. Het verschil in deze twee kaarten is minimaal, de prijzen verschillen iets en de kortingen die je krijgt. Kijk dus zelf welke voor jou het interessantst is. Bij de WelcomeCard heb je ook een variant (van 72 uur) met gratis toegang tot de musea op het museumeiland (een keer per dag), musea die zich daar bevinden zijn Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bodemuseum, Neues Museum, Pergamon Museum). 

De Berlin CityTourCard of WelcomeCard is verkrijgbaar bij de Ticketbalie van het openbaar vervoer (BVG en S-Bahn Berlijn, je krijgt dan ook gelijk de bijbehorende flyer met de partner kortingen) en bij de online shops van BVG en S-Bahn. Ook kun je deze kaart kopen bij ticketmachines van BVG of S-Bahn (bij alle trein en metrostations), en aan boord van de bus (behalve het ticket voor 5 dagen).

De Berlin CityTourCard of WelcomeCard moet geactiveerd worden voordat je er mee reist. Deze activatiemachines zijn bij de trein en metrostations, in bussen en in trams. De kaart is niet overdraagbaar. De kaart voor 48 uur en 72 uur geldt precies dat aantal uren na activatie. De geldigheid voor de 5-dagen kaart eindigt op de vijfde dag om middernacht. 

Kinderen tot 6 jaar en één hond kunnen gratis mee met iemand met kaartje. Een kaart met korting is verkrijgbaar als er meerdere honden meereizen. Als je een fiets mee wilt nemen moet je hier een fietskaartje voor aanschaffen. 

Prijzen Berlin CityTourCard

Geldigheid Tariefzone Prijs
48 uur AB €16,90
72 uur AB €22,90
5 dagen AB €29,90
48 uur ABC €18,90
72 uur ABC €24,90
5 dagen ABC €34,90

Prijzen Berlin WelcomeCard

Geldigheid Tariefzone Prijs
48 uur AB €18,50
72 uur AB €24,50
5 dagen AB €31,50
72 uur + Museumeiland AB €34,-
48 uur ABC €20,50
72 uur ABC €26,50
5 dagen ABC €36,50
72 uur + Museumeiland ABC €36,-

 Terug naar Overzicht van soorten Tickets/Kaartjes

Enkeltje

Dit kaartje is het meest geschikt als je slechts af en toe gebruik maakt van het openbaar vervoer in Berlijn. Het enkeltje is 2 uur geldig. Je mag uit- en overstappen zo vaak als je wilt binnen die 2 uur. Je mag er echter niet mee terug gaan, dus je mag niet terug op dezelfde lijn als waarmee je heen bent gegaan. 
Zone AB kost €2,60, zone BC €2,90 en zone ABC €3,20.

 Terug naar Overzicht van soorten Tickets/Kaartjes

Dagkaart

Met het dagkaartje kun je zo vak als je wilt reizen met het Openbaar Vervoer gedurende een hele dag. Je kunt reizen op de datum die op je kaartje staat gedrukt, tot 3.00u in de nacht volgend op die dag. Er is een gereduceerd tarief voor kinderen van 6-15 jaar (tot 6 jaar gratis). 

Tariefzone Prijs Gereduceerde prijs
AB €6,70 €4,70
BC €7,00 €5,10
ABC €7,20 €5,30

 Terug naar Overzicht van soorten Tickets/Kaartjes

Weekkaart

Reis zovaak als je wilt voor 7 aaneengesloten dagen. Geldigheid begint op de eerste dag van de datum die op het ticket staat (of de datum dat er gestempeld is) en eindigt op de zevende calenderdag om middernacht. Dus bijvoorbeeld van 9.30u op dinsdag tot middernacht de daaropvolgende maandag. Het ticket is te verkrijgen bij de ticketbalies en ticketmachines bij de U-Bahn, maar niet bij bussen en trams. 

Tariefzone Prijs
AB €28,80
BC €29,70
ABC €35,60

 Terug naar Overzicht van soorten Tickets/Kaartjes

Groepskaart

Reis je met een kleine groep tot 5 mensen? Dan is de Groepskaart het overwegen waard. Je kunt hiermee met maximaal vijf mensen samen reizen op de dag die op het kaartje staat (of op de stempel) tot 3.00u in de nacht volgend op die dag. 

Tariefzone Prijs
AB €16,20
BC €16,50
ABC €16,70

 Terug naar Overzicht van soorten Tickets/Kaartjes

Share this page