Dit is Berlijn

Shoppen in Berlijn

Shoppen in Berlijn

Dacht je dat je goed kunt shoppen in Barcelona? Probeer dan eens te gaan winkelen in Berlijn! Je vindt hier van alles, van designerkleding tot vintage, van grote winkelketens tot kleding op de diverse markten. Berlijn heeft meerdere winkelgebieden, en deze liggen verspreid door de stad. Het is dus handig om van te voren te bekijken waar je heen wilt gaan. Het bekendste gebied is natuurlijk rondom de Kurfürstendamm, met de designer kleding. 

Kürfurstendamm

Shoppen Kurfurstendamm Berlijn

District: Charlottenburg
Metrostation: Kürfurstendamm, Wittenbergplatz, Uhlandstraße

De Kürfurstendamm is de meest elegante boulevard in Berlijn waar je lekker kunt slenteren en shoppen en in een café kunt zitten. Dit winkelgebied omvat ook de Tauentzien Straße als verlenging aan de oostzijde. Samen is het een bijna vijf kilometer lange boulevard waar je dus genoeg tijd rond kunt lopen. De Tauentzien Straße begint bij Wittenbergplatz (U-bahn station) waar het beroemde KaDeWe warenhuis gevestigd is. Deze straat loopt richting het westen naar de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche waar de straatnaam verandert naar Kurfürstendamm. Tussen KaDeWe en deze kerk, vind je de meeste medium-geprijsde internationale kledingketens en sportmerken en grote schoenenwinkels. Dicht bij de kerk is het Europacenter waar nog 70 winkels en restaurants gevestigd zijn. 

Als je verder naar het westen de Kurfürstendamm afloopt worden de winkels exclusiever. De winkels zitten tussen luxe hotels restaurants en cafés met internationale designers en merken zoals Chanel bij Kurfürstendamm 188, en Yves Saint Laurant op 52, Luis Vuitton op 56, Dolce and Gabbana op 187 en Valentino op 57. 

Vergeet vooral niet de elegante zijstraatjes te ontdekken die aan de noordzijde van de Kurfürstendamm zijn zoals Fasanenstraße, Knesebeckstraße of Bleibtreustraße. Hier zitten vele chique boutiekjes en fancy winkels. Deze straten leiden ook tot Savignyplatz, een plein waar tijdens de zomer honderden mensen zitten bij de bars en restaurants.

Wilmersdorfer Straße

District: Charlottenburg
Metrostation: Wilmersdorfer Straße, Bismarckstraße
 
In de Wilmersdorfer Straße is een nieuw winkelcentrum, waar zich voornamelijk bekende winkelketens bevinden. Dit shoppingcentrum bevindt zich tussen de kleine winkels op Wimersdorfer Straße. De Wilmersdorfer Straße is grotendeels afgesloten voor auto's waardoor het erg fijn is om hier rond te lopen. In het winkelcentrum Wilmersdorfer Arcaden zijn er 125 winkels met kleding, accessoires, elektronica en eten. Meestal zijn het bekende internationale en nationale ketens. Ook zijn er andere zaken zoals een kapper, postkantoor, cafés en restaurant. In de kelder is een grote biologische voedsel winkel. 

Alexanderplatz

District: Mitte
Metrostation: Alexanderplatz
 
Alexanderplatz ligt in het centrum van Berlijn Oost en staat bekend op de Televisietoren en zijn vele winkels en warenhuizen. Het Alexanderplatz Station is al interessant met drie verdiepingen aan winkelgebied. Er zijn hier voornamelijk snack winkels met eten uit diverse landen. Ook kun je er boeken en beautyproducten, kranten en tabakproducten kopen. Ook is er een apotheek, kapper en zijn er diverse mobiele telefoon winkels. 
Direct buiten het Alexanderplatz station is er een kubusvormig gebouw. Het is het warenhuis van de Duitse keten Galeria Kaufhof waar veel kleding, beautyproducten, eten, sportuitrusting, speelgoed en accessoires te vinden zijn op vijf verdiepingen. De begane grond is een soort grote supermarkt met eten vanuit de hele wereld en er zijn toonbanken met klaargemaakte gerechten. in het gebouw er rechts naast is de Duitse fasionketen C&A met kleding. 
Ook een elektronicaketen, Saturn, vind je direct op Alexanderplatz, een warenhuis met vier verdiepingen. Vijf minuten van Alexanderplats is het grote winkelcentrum Alexa met vele winkels en restaurants. 

Schönhauser Allee

District: Prenzlauer-Berg
Metrostation: Schönhauser Allee
 
In het noorden van de wijk Prenzlauer Berg ligt de Schönhauser Allee, waar diverse winkels zijn, van alternatieve winkels tot ketens zoals H&M. De winkels liggen hier niet altijd even dicht bij elkaar, dus struin vooral ook door de zijstraatjes om de winkels te vinden. Daarnaast is er ook een Schönhauser Allee Arcaden, een winkelcentrum, met kleine gespecialiseerde en exclusieve winkels, maar ook tweedehands winkels. Je kunt hier kleding kopen van bekende ketens, er zijn elektronica winkels en een aantal winkels voor de dagelijks boodschappen. 

Hackescher Markt

District: Mitte
Metrostation: Hackescher Markt
 
Rondom de populaire locatie Hackescher Markt vind je kleine winkels die veel producten aanbieden van jonge Berlijnse merken. 
De Hackescher Markt begint bij het S-Bahn station Hackescher Markt en is omgeven door de Dirckenstraße in het zuiden en Torstraße in het noorden. Het sluit aan op de Rosa-Luxemburg-Platz in het oosten en Oranienburger Straße in het westen. In deze wijk vin dje kleine winkels met unieke items en dus niet de grote warenhuizen of winkelketens. Er zijn bekende designer winkels of juist winkels met nieuwe Berlijnse merken. In de Hackescher Höfe is een soort doolhof van acht tuinen die toegankelijk zijn via Rosenthalerstraße 40. Binnen kun je van de ene naar de andere winkel struinen. De kleine café's, bars en restaurants zijn favoriete plekken om even uit te rusten. 

Share this page